Starship
Sehari Sudah Kita Berpuase :D
Monday, 1 August 2011 • 07:22 • 0 comments

Assalamualaikum.

Hye korang. Macam mane harini? Macam mane ape?
Korang punye puase laaaah. Okay tak? Ade percubaan untuk memonteng tak?
Hope korang takde lah berniat jahat sampai macam tuh sekali Awwwww.
Ingat, susah tau kite nak merase imat berpuase dalam bulan Ramadhan niiii Di tambah pulok dalam 
bulan yang penuh makna dan penuh dengan keberkatan.

Hah! Korang, macam mane puase? Okay tak niiii?
Ade petande nakcurik curik buke tak?
Harap jauhkan laaaaah.
Jangan lah sampai macam tuh sekaliiiii.
Lain tau nikmatnyeee berpuase dalam bulan Ramadhan niiiii.
Even bagi kaum hawa tak kire jugak bagi kaum adam yang pernah berpuase pade hari biaseee.
Tapi nikmat berpuase dalam bulan ramadhan memang ternyate lain sangat,
Banyak rase keberkatan pade siang hariii.
Lagi lagi tidak banyak bende yang mengodaaaa.
Hanye kite sahaja yang mengawal semuanyeeeee.

Pada bulan yang mulia ini jugak laaaaah banyak rezeki yang diturnkan.
Dan banyak jalan untuk mencari rezekiiii.
So, manfaat kan laaah peluang yang ade dalam bulan ramadhan niiii.
Bak kate orang, Ianye cume sekali, so berbuat lah banyak ibadah kepade yang maha Esa.

Okay,tadi buka makan ape? Macam sedap je bunyi nyeee,
hehehe. Makan tuh biar berpade pade.
Ingat masih banyak lagi hari yang perlu kite harunggggi.
Asyik makan je, sampai solat terawikh pon tak dapat nak tunaikan.
Kawan-kawan, tunaikan lah even die tak wajib.
Tapi kalau buat dapat pahala, tak buat rugi pulak.
Ianye cume sekali dalam setahun,so better buat. 
Bulan akan datang, tak mungkin ade ken.
Jangan lepsken peluang.

Orang cakap melakukan ibadah dalam bulan Ramdhann niii,
Nikmat die lain sikit.
Maklum laaaaah.
Tiade sape menghasut.
So, khusyuk je tunaikan solat tuuh yeeee,
Hope pade bulan yng mulia niiii.
Dapat lah kite berkat yang banyak dari Allah s.w.t
Semoga korang semua sentiase sihat dan dapat meneruskan lagiiii Ibadah Puasa dalam bulan Mulia ini.
Bulan Rejab bulan Allah,
Bulan syaaban bulan Rasul,
Bulan Ramadhan bulan kiteee.
Marilah kite semarakkan bulan kite dengan penuhinye dengan ibadah-ibadah yang tulus dan ikhlas.
Marilah kite ramai ramai memulakan hidup baru pade bulan ramadhan ini.
Semoga kehidupan kite sentiase mendapat berkat yang lebih dari Allah s.w.t
Aminnnnnn~

Semoga Tuhan mencucuri ape yang kite buat.
Yang buruk datang dari diri sendiri,
yng baik itu datang dari Allah s.w.t
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~

The Disclaimer!


Welcome to my paradise.Introduce me, Nana |15y/o | Taken by Muhammad Hamidi. Chocolate is my bestfriend. Hate liar, backstabber and copycat. In love with K-pop and Elmo. Thanks visit here and Please, follow me :-) *shake hand!
Profile

Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Nana