Starship
Night Mood Story :)
Friday, 16 September 2011 • 08:16 • 0 comments




Assalamualaikum Hi whatsup down guys? Yo! malam nie sepi ken. Bosan. Kosong. Nothing. Okay, macam macam masalah datang tadi. First, dengan problems menbuat kerja kursus. Second, dengan masalah memahami sesuatu situasi \akutahukautakpaham/. Ayoooo, sangant benci ken bila terdengar masalah. Hmm, susah betol kalau sesuatu masalah yang rumit tuh nak pergi. Kalau masalah nak datang senang bukan main lagi senang, tapi bila masalah nak blah. Atototo, mengambil mae agak lame ken nak blah. Benci. Dah, fedup kalau Nana asyik fikirken benda ini aje. Now, tutup buku lame. Nana bukak buku baru. Ok, petang tadi Nana pergi kubur arwah ibu. Sedih. Nanan doa dalam hati supaya ibu Nana ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Nana harap suatu hari nanti nana dapat lah jumpa dengan arwah ibu nana tuh. Nana betol betol rindukan die. Selain nana pergi kubur arwah ibu, nana pergi kubur arwah pakcik dengan makcik nana jugak. Nana tolong ayah bersih bersihkan kubur tuh. Tersentuh. Tapi nana taknak nangis. Sebab ayah penah cakap, kalau kita nangis dekat kubur nanti orang kubur sedih. Thats why, sepanjang nana dekat kubur tuh nana bayakkan zikir and sedekahkan al-fatihah dekat orang yang telah pergi tuh. Nana jugak berkesempatan melawat kubur arwah atok and nenek nana. Takpelah, walaupon nana tak sempat nak jumpa atok and tak pernah pon nak jumpa atok nana tapi nana mengaku yang nana terlampau sayangkan dieorang. Sayang sangat. Sometimes rase sedih sebab dah takde atok. Tapi nak buat macam mane, Allah lagi sayangkan die :( Lepas nana lawat kubur, adik nana nie ngadu haus. Ceh, ayah nana yang baik hati nie pon singgah lah kedai. Alah, kedai runcit kat temiang tuh je. Nana and sekeluarga memberi idea untuk minum milo. Wah :D Seragam. Best sangat waktu tuh. Tiba tiba nana rasa macam nak nangis. Klaau ada mak kan best. Mesti mak akan buat lawak xD Tapi ,now? Mak dah takde. So, nana buat pura pura ketawa tadi ^^ Takpelah, sabar. Ok,cukuplah tuh. Nana taktahu nak citer pae sebenarnye. Kbye :)


Kalau pening kepala atau demam, jangan lupa ambil panadol ye :D

The Disclaimer!


Welcome to my paradise.Introduce me, Nana |15y/o | Taken by Muhammad Hamidi. Chocolate is my bestfriend. Hate liar, backstabber and copycat. In love with K-pop and Elmo. Thanks visit here and Please, follow me :-) *shake hand!
Profile

Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Nana