Starship
All happened for a reason :-)
Wednesday, 4 April 2012 • 03:30 • 0 comments


\Bismillahirahmanirahim/ Assalamualaikum pencinta Allah sekalian. Hehe. Alhamdulilah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah dan kurnianya dapat jugak saya mengisi masa lapang saya dengan menaip segala cerita yang saya rasa nak cerita dekat korang hari ni. Tapi sebelum tu saya nak tanya something ni. Adakah kawan kawan saya sekarang ni sihat belaka? Sihat? Alhamdulilah. Bersyukur ke hadrat Allah atas kurniaan kesihatan yang melimpah ruah. Semoga kita sentiasa berada dalam pelindungannya sampai bila bila. Amin. Okay, hari ni saya pun begitu sihat alhamdulilah. And saya baru sahaja selesai pulang dari menuntut ilmu. Hari ini saya ada latihan kawad. What kawad? Ehem ehem, harap maklum bukan saya yang berkawad tapi sibuk je saya melihat orang belatih berkawad. Hihi.

Okay, sudah lama saya rasa saya tak mengisi masa lapang saya dengan menaip untuk sahabat sahabat saya. Adakah korang merindui saya? Rindu? Alhamdulilah. Semoga Allah sentisa menyuburkan perasaan sayang dan cinta dalam diri kalian dan hindarkan perasaan iri hati serta dendam ye kawan kawan. Okay, sebenarnya cerita saya pada hari ini ialah mengenai manusia. Okay, ramai dah tanya saya ' Nadiah, kau tak suka orang yang macam mana?' Dengan syaa bebesar hati untuk menyenaraikan manusia yang kurang berminat dan bukan yang saya tak suka. Saya suka tapi lumrah lah manusia mesti ada yang tak berapa minat sangat kan. Dan saya harap manusia manusia seperti ini berubah lah ye. Kerana bukan saya sahaja tak suka tapi kawan kawan yang lain jugak begitu. Saya tahu korang hanyalah manusia biasa tapi kalau ditegur itu, baiknya diubahlah kan jangan lah memandangnye sambil lewa.

Okay sudah panjang rasanya menaip ni jadi jangan membuang masa kjom kita senaraikan jenis manusia yang macam mana Nadia tak suka :-)

Hipokrit/ Talam dua muka / Munafik.
Saya bpaling benci orang yang macam ni. Urgh! Boleh tak tolong ubah sikap anda? Janganlah jadi macam ni. Orang lain pun tak suka lah. Please, be yourself not others one. Tak rugi pun lah kalau hidup tu jujur malah Allah memang suka orang jujur dari orang yang menipu. Tak rugi lah kalau hidup tu kita jadi diri kita sendiri. Memangnye kenapa nak jadi diri orang lain? Lifeless orang panggilnye tu nanti. Please lah ada perasaan malu tu sikit :3 Tolong lah jadi manusia yang bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi tu. Ni tak mengaku diri ni tapi padahal lain. Urgh! Tolonglah :-)

Ngada-ngada.
Okay saya mengaku sometime kadang kadang saya ni pun ngada ngada jugak tapi tolonglah jaga ngada ngada awak tu. Janganlah sampai buat orang lain yang tengok tu nak termuntah or meluat. Urgh! Tolonglah, tak minat lah orang yang macam ni. Please lah jangan depan laki je mula lah gedik kau naik, ngada ngada kau menebal tapi bila depan perempuan haram. Semuanya nak marah marah, maki maki. Please lah weh -.-'

Selfish.
Awak ni selfish sangat dah kenapa? Apa yang awak dapat? Huh? Dapat untung? Apa je yang kau untung dengan selfish kau tu. Allah pun pernah cakap orang yang tamak selalu rugi. Tak kemana pun weh kalau diri tu selfish memanjang. Tolonglah~


Over acting.
Ni lagi satu ekor manusia yang paling saya benci. Over acting. Orang baru ckaap sikit tapi acting melebih lebih. Weh, tak payah nak acting sangat lah. Annoying kau tahu. Urgh!

Memekak time aku nak belajar.
Fyi, saya tak suka kalau time saya belajar ada orang ganggu, kacau or usik and etc. Benci kotttt. Macam mana saya nak khusyuk kalau kau asyik tanya aku itu ini. Pelik lah, macam takda orang lain je yang kau nak tanya kan~ -.-'

Actually macam banyak lagi je jenis manusia yang saya tak berapa nak suka. Tapi malas nak taip semua as long as ada iskit ni pun jadilah. Tolonglah jangan jadi macam ni. Tak kemana pun. Be yourself, your own way insyAllah Allah sentiasa memberkatimu. Ye, we're just human beings tapi cuba ubah kalau dah ditegur. Bukan susah pun we' all cuma nak tengok kau jadi budak baik je bukan jadi makin over. Okayy, gonna hot the shower. Write later and goodbye. Ily yahhh :-) Assalamualaikum.

The Disclaimer!


Welcome to my paradise.Introduce me, Nana |15y/o | Taken by Muhammad Hamidi. Chocolate is my bestfriend. Hate liar, backstabber and copycat. In love with K-pop and Elmo. Thanks visit here and Please, follow me :-) *shake hand!
Profile

Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Nana